Виробнича практика студентів спеціальності 032 “Історія та археологія” на базі Державного архіву Івано-Франківської області

 

Упродовж 1–14 лютого 2022 р. студенти четвертого курсу Факультету історії, політології і міжнародних відносин спеціальності «Історія і археологія» проходили виробничу практику на базі Державного архіву Івано-Франківської області (керівник практики – професор кафедри історії Центральної та Східної Європи і спеціальних галузей історичної науки Шологон Лілія Іванівна).

Студенти мали нагоду побувати у сховищі документів архіву; ознайомитися із раритетними виданнями ДАІФО, отримали майстер-клас з консервації та реставрації документів, працювали над створенням електронного каталогу архіву. Вони детально вивчили специфіку роботи всіх структурних підрозділів ДАІФО, зокрема, відділу формування Національного архівного фонду України, діловодства та науково-технічного опрацювання документів; відділу забезпечення збереженості, обліку та довідкового апарату; відділу використання інформації документів; сектору фізичної схоронності документів тощо.

Особливий акцент було зроблено на організації роботи дослідників із документами архіву (заповненні анкети, ознайомлення із правилами роботи читального залу, замовленні документів зі сховища тощо).

Щиро дякуємо дирекції Державного архіву Івано-Франківської області та всім його працівникам за допомогу в організації та проведенні архівної практики, за Ваші високопрофесійні знання та вміння!