Продовжуємо працювати над програмою подвійних дипломів

6 квітня 2022 р. відбулася зустріч викладачів кафедри історії Центральної та Східної Європи і спеціальних галузей історичної науки та студентів спеціальності 032 “Історія та археологія” факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника із викладачами Інституту історії Поморської академії у Слупську (Akademia Pomorska w Słupsku ).

У зустрічі взяли участь з української сторони – гарант освітньої програми 032 “Історія та археологіяˮ проф. Володимир Комар (бакалаврат), викладач кафедри історії Центральної та Східної Європи і спеціальних галузей історичної науки доц. Микола Вітенко, а також студенти першого та четвертього курсів спеціальності 032 “Історія та археологіяˮ.

Польську сторону представили: почесний професор Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника проф. Роман Дрозд (Prof. dr hab. Roman Drozd  – roman.drozd@apsl.edu.pl) та координатор Поморської академії у справах студентів, що навчаються за програмами подвійних дипломів проф. Роберт Куснєж (Dr hab. Robert Kuśnierz, prof. AProbert.kusnierz@apsl.edu.pl).

У ході зустрічі проф. Роман Дрозд ознайомив українських студентів та викладачів із можливістю навчання за програмою подвійних дипломів по спеціальності “Public Historyˮ (“Публічна історіяˮ), презентував можливості Поморської академії, щодо організації навчального та наукового процесу, дозвілля студентів, спільної польсько-української наукової діяльності.

Сторони обмінялися думками щодо можливих труднощів у реалізації програми подвійних дипломів в т.ч. питання проходження практик, оформлення документів на візу.

Студенти нашого університету задавали питання щодо можливості проходження практики у Польщі, курсів польської мови тощо.

Дана зустріч відбувалася у рамках угоди укладеної між Прикарпатським національним університетом ім. В. Стефаника та Поморською академією.