Магістратура ПНУ за спеціальністю «Історія та археологія» чекає на своїх вступників

Магістратура ПНУ за спеціальністю «Історія та археологія» чекає на своїх вступників

Скоро розпочнеться вступна кампанія в магістратуру ПНУ. В рамках профорієнтаційної роботи 1.04. 2021 р. викладачі кафедри Історії Центральної та Східної Європи і спеціальних галузей історичної науки  і кафедри всесвітньої історії ПНУ зустрілися з студентами IV курсу спеціальності «Історія та археологія» з метою проінформувати майбутніх абітурієнтів про особливості вступної кампанії в магістратуру, структуру і специфіку магістерської програми «Історія та археологія».

Гарант магістерської програми «Історія та археологія», завідувач кафедри всесвітньої історії,  професор Жерноклеєв О.С., надав студентам ґрунтовну інформацію про навчальний процес в магістратурі, його особливості, структуру, навчальні дисципліни, тощо. Він порадив студентам завершити їх навчальний процес в комплексі, і після закінчення бакалаврату, обов’язково вступати в магістратуру для отримання освітнього ступеня другого рівня вищої освіти.

Професор Комар В. Л., завідувач кафедри Історії Центральної та Східної Європи і спеціальних галузей історичної науки, гарант бакалаврської програми «Історія та археологія» побажав студентам успішно пройти випускну атестацією, захистити бакалаврські роботи і вступити в магістратуру за спеціальністю «Історія та археологія». Це дасть можливість випускникам-бакалаврам не тільки отримати вищий освітній рівень, а також завершити свої наукові дослідження, які в майбутньому допоможуть їм продовжити наукову діяльність, вступити в докторантуру і успішно конкурувати в професійній діяльності.

Про важливість здобуття магістерського освітнього ступеня для подальшого професійного зростання, та формування історика-професіонала, науковця, свідомого громадянина та патріот, зазначили доцент Марущенко О. В. та доцент Дебенко В. З.

В ході предметної розмови, студенти ставили чимало питань. Їх цікавило ліцензійний обсяг спеціальності, кількість державних місць, можливість подальшого працевлаштування, графік вступних випробувань. На всі ці питання, студенти отримали кваліфіковану відповідь. Також, на прохання студентів визначили тримати з ними постійний діалог, надавати всю необхідну інформацію щодо вступної кампанії та її перебігу. Студенти отримали інформацію про онлайн-курси з англійської мови, які допоможуть їм добре підготуватися до іспиту.

Під кінець зустрічі, старший викладач Кобильник Р.В. проінформував студентів про етапи вступної кампанії в магістратуру. Зокрема, наголошено про електронну реєстрацію на єдиний вступний іспит (ЄВІ) з англійської мови в магістратуру.

Викладачі побажали студентам доброго здоров’я, успішно здати спочатку державні екзамени по бакалаврату, а далі  вступні випробування в магістратуру.