Щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника України

Колектив кафедри історії Центральної та Східної Європи і спеціальних галузей історичної науки із сумом висловлюють щирі співчуття рідним і близьким із приводу передчасної смерті нашого колишнього студента, аспіранта – Цюцяка Романа Богдановича, який загинув під час введення бойових дій поблизу м. Бахмут Донецької області.

Роман Цюцяк народився 20 лютого 1992 р. у селі Радча Тисменицького (нині Івано-Франківського) району. Навчався у місцевій загальноосвітній школі. У 2009 – 2014 рр. навчався на спеціальності “Історія” факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Здобув дипломи бакалавра та магістра. У 2014 – 2018 рр. навчався в аспірантурі на кафедрі історії слов’ян. Активно працював над кандидатською дисертацією присвяченій релігійній політиці Російської імперії в Галичині у роки Першої світової війни.

Влітку 2018 р. одружився із Русланою, на той час студенткою факультету математики та інформатики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. У 2020 р. подружжя молодих педагогів народився син Богдан. Проживали у м. Івано-Франківськ.

Роман працював вчителем історії, будівельником, в т.ч. у Польщі.

З повномасштабним російським вторгненням в березні 2022 р. мобілізований до Збройних сил України. Воював у 5 окремій штурмовій бригаді.

8 травня 2023 р. загинув у боях біля м. Бахмут Донецької області.

Роман назавжди залишиться в наших серцях таким як він був – доброзичливим, усміхненим, чесним, порядним, відповідальним, великим патріотом України.

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.

Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови у скорботі.

Нехай душа загиблого захисника знайде вічний спокій…

Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях!

Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

11. 05 в 18:00 відбудеться панахида на Ребета в Будинку Смутку
12.05 в 19:00 відбудеться панахида в селі Радча вул. Шевченка 88
13. 05 в 11:00 відбудеться похорон в селі Радча вул. Шевченка 88